Потресаващ разказ на 19-годишното момиче, бито от полицаи на протеста срещу Българския

...
Потресаващ разказ на 19-годишното момиче, бито от полицаи на протеста срещу Българския
Коментари Харесай

19-годишното момиче, бито от полицаи в София: Ритаха ме в корема, за да нямам деца

Потресаващ роман на 19-годишното момиче, бито от служители на реда на протеста срещу Българския футболен съюз предишния четвъртък.

Тя изясни, че е станала жертва на брутална експанзия от страна на четирима служители на реда в градинката при църквата „ Св. Седмочисленици “, до момента в който се опитвала да си тръгне от митинга.

„ Просто ме събориха на земята, удряха ме. После ме накараха да стана, при което аз станах и отново ме удариха - с палки, с ритници “, показа момичето.

„ Обиждаха ме и ми приказваха. Дори още до момента в който ме бият, ми обясняваха за какво ме бият - че ще ме ритат преднамерено в корема, с цел да нямам деца. После ми обясняваха, че тъкмо това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, а даже и да родя - да не ги видя живи “, добави тя.

„ Те ме подвигнаха и ме оставиха на една скамейка с други хора, които бяха потърпевши по същия метод. После просто ни споделиха да станем, вкараха ни в един бус и ни закараха в районното. Нямаше разпит, един от служителите на реда пристигна при мен и сподели, че той ме е бил “, сподели още тя пред кореспондент на bTV.

На фона на множеството сигнали за полицейско принуждение на протеста трима служители на реда са отстранени от служба след безредиците, оповестиха от управлението на Министерство на вътрешните работи.

Медиите обаче нямаха опция да зададат въпроси кои са те и в кои тъкмо събития по време на митинга са взели участие.

Срещу униформените са формирани дисциплинарни производства. Вътрешната инспекция продължава.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разгласи, че са взети ограничения сходни случаи на полицейски произвол да няма. С служителите на реда ще работят психолози.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР